Načelnik Generalštaba sa komandantom Kfora

Utorak, 21.3.2023 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas komandanta Kfora general-majora Anđela Mikelea Ristuču, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Reč je o redovnom sastanku na visokom nivou, koji se realizuju sa ciljem održavanja direktnih kanala komunikacije i stvaranja preduslova za efikasnu saradnju Vojske Srbije i Kfora na izgradnji sigurnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji i u zahvatu administrativne linije.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim aktivnostima koje se preduzimaju za neprekidno praćenje situacije na terenu i efikasan odgovor na eventualne pokušaje ugrožavanja bezbednosti, pre svega nealbanskog stanovništva.

U razgovoru je istaknut značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga u našoj južnoj pokrajini, koje su, kako je to general Mojsilović i ovoga puta istakao, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija dužne da zaštite Srbe i srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru Kosova i Metohije.

Povezane vesti