Вести
09.02.2018

Пуковник Тиосав Јанковић нови командант 250. ракетне бригаде


У касарни „Бањица“ у Београду, у присуству команданта Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајора Ранка Живака, јуче је пуковник Тиосав Јанковић примио дужност команданта 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.Свечаном пријему дужности присуствовали су претходни команданти јединице, команданти јединица и установа Ратног ваздухопловства и ПВО и припадници 250. ракетне бригаде за ПВД.

Уз честитке пуковнику Јанковићу, генерал-мајор Ранко Живак се осврнуо на његово досадашње ангажовање на претходним дужностима и пожелео му пуно успеха у даљем раду.Пуковник Тиосав Јанковић обраћајући се припадницима бригаде скренуо је пажњу на богату традицију и углед који 250. ракетна бригада има и који њени припадници брижљиво и одговорно граде.

– Настављамо савесно и одговорно, доследно и пожртвовано да извршавамо наше задатке. Реално ћемо процењивати и планирати, прецизно наређивати, поштено радити, тачно извештавати, често контролисати и објективно оцењивати – рекао је, између осталог, пуковник Јанковић.

Пуковник Тиосав Јанковић рођен је 1974. године у Ужицу. На служби у Војсци Србије је од септембра 1997. године. Након Војне Академије смер АРЈ ПВО, са одличним успехом завршио је и Командно-штабно и Генералштабно усавршавање, а 2017. године и Високе студије безбедности и одбране.

Email