Обраћање генерала Диковића на Конференцији изасланика одбране

Понедељак, 27.2.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас изасланицима одбране Републике Србије окупљеним на седмој Конференцији изасланика одбране.

Начелник Генералштаба Војке Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас изасланицима одбране Републике Србије окупљеним на седмој Конференцији изасланика одбране и том приликом говорио о најзначајнијим активностима Војке Србије у 2016. години и плановима за наредни период.

Данашњем сусрету присуствовао је и заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић и начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Душко Жарковић

Према речима генерала Диковића, циљ Конференције је да се, између осталог, анализира рад изасланика одбране Републике Србије, доделе смернице и задаци за период пред нама, а све у циљу јачања способности нашег система, повезаном са укупним јачањем положаја Републике Србије у међународним односима у свету данас.

– Велика је част када имате прилику да са врхунским официрима, пажљиво одабраним, школованим и припреманим за дужности које обављају разговарате о систему, развоју односа, првенствено, међународне војне сарадње и када имате прилику да нешто кажете за шта мислите да може користити у њиховом раду – нагласио је начелник Генералштаба додајући да је и велико поштовање припадника наше Војске према официрима који представљају Србију и њен систем одбране широм света.

Наша Војска данас, подсетио је генерал Диковић, институција је која ужива велико поверење грађана, а тај висок степен поверења стабилан је тренд већ неколико година. 

– Сигурно да ми овде, а и многи пре нас носе једнаке заслуге за такав однос грађана. То се све пажљиво гради деценијама, мукотрпно се напредује у тој изградњи, а веома лако се и брзо руши то што је изграђено. Тако је и у дипломатији, нарочито у савременој дипломатији, која се, по мом мишљењу, битно разликује у односу на ону од пре педесет и више година. Такав степен поверења, изискује велики број обавеза и још више напрезања свих припадника Војке да се такво стање одржи – поручио је начелник Генералштаба.

Током данашњег излагања, генерал Диковић се, такође, осврнуо на стање у Војсци Србије са перспективама развоја, међународну војну сарадњу, учешће у креирању светске политике и мировне операције у којима учествују припадници Војске Србије.

Повезане вести