Отворени дан у Центру за обуку везе и информатике

Петак, 1.12.2017 | Цивилно-војна сарадња

Центар за обуку везе и информатике организовао је данас у касарни “Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу традиционалну акцију „Отворени дан“.

У данашњој акцији учествовали су и припадници Четвртог батаљона везе из Бригаде везе и припадници Првог складишног батаљона Централне логистичке базе.

Бројни грађани Горњег Милановца, деца из школских установа, представници градских институција, као и чланови породица професионалних припадника јединице имали су прилику да виде наоружање, средства и опрему којима јединица располаже.

За посматраче су посебно били интересантни прикази рада и поступака водича и службеног пса, поступања појединца и јединице у гашењу пожара, рада послуга и постављања станица телекомуникација на успостави и одржавању комуникација, као и приказ савремених уређаја телекомуникација.

Уз захвалност посетиоцима, посебно оним најмлађим, командант Центра за обуку везе и информатике потпуковник Недељко Планојевић истакао је да је циљ акције да се грађанима прикаже обученост припадника јединице за извршавање додељених мисија као и промовисање војног позива. 

Повезане вести