Честитке начелника Генералштаба поводом Дана авијације

Уторак, 1.8.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитку припадницима рода авијације поводом 2. августа — Дана овог рода Војске Србије.

Поводом 2. августа – Дана авијације, припадницима рода авијације упућујем срдачне честитке.

Постојање ваздухопловних јединица је традиција у српској војсци која датира још од 1893. године. У међувремену развијали сте и утврђивали своје место. Показали сте и доказали да часно настављате традицију чувара нашег неба.

Пред вама су нови изазови, нова средства, нова одрицања, а пре свега, убеђен сам, пред вама је велики мотив да беспрекорно овладате савременом техником којом се опремају ваше јединице и ниво оперативних способности подигнете на виши него захтевани ниво и на тај начин будете ударна снага која ће, када затреба, нашим јединицама пружити јаку подршку у одбрани од било кога који жели да угрози границе Републике Србије.

Честитам вам празник и желим да знања и вештине стално дограђујете, да као и увек, све постављене задатке извршавате професионално и да на тај начин дате свој пун допринос јачању оперативне способности Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и Војске Србије у целини.

Повезане вести