Крушевац победник петог Спортског првенства Команде за обуку

Четвртак, 20.6.2013 | Спорт у Војсци

Доделом признања најбољима, данас је у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“ завршено пето Спортско првенство Команде за обуку.

Доделом признања најбољима, данас је у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“ завршено пето спортско првенство Команде за обуку.

Током претходна три дана, припадници тог састава такмичили су се у стрељаштву, војном вишебоју, оријентирингу, атлетици, малом фудбалу, одбојци и џудоу.

Свеукупни екипни победник такмичења је екипа Крушевца.

Затварајући првенство, командант Команде за обуку, генерал-мајор Ђокица Петровић изразио је задовољство јер је, после једногодишње паузе, Команда за обуку наставила традицију спортског и витешког духа.

– Постигнути су резултати који то потврђују, а оно што је разлика у односу на ранији период јесте равноправно учешће наших припадница, које су у неким дисциплинама и надмашиле своје колеге – рекао је генерал Петровић, који је посебно истакао постигнуте резултате у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу и у атлетици.

Честитајући најбољима на постигнутим резултатима, командант Команде за обуку казао је да сви можемо бити поносни што није било повреда нити било каквих догађаја који би угрозили одвијање спортског првенства.

Екипа Панчево била је најбоља у војном вишебоју, а њихове колеге из Пожаревца у стрељаштву. Лесковац је победио у оријентирингу, мушка екипа Београда у атлетици, док је у истој дисциплини најбољи био женски тим екипе Сомбор. Београд је био најуспешнији у одбојци, а свеукупни победник Крушевац – у футсалу.

Пехар за фер-плеј уручен је екипи Сомбора, док је, на предлог Организационог одбора, командант Команде за обуку, специјално признање за изузетан допринос, доделио граду Ваљеву.

Част да спуштањем заставе и формално стави тачку на пето спортско првенство Команде за обуку припала је победнику у војном вишебоју, поручнику Жељку Петровићу из Крушевца, док су му асистирали заставник Давор Будисављевић, победник у стрељштву из аутоматске пушке, и најбољи стрелац из пиштоља, старији водник Дејан Вукојевић.

Затварању првенства присуствовали су чланови колегијума команданта Команде за обуку, као и команданти центара и команди за развој територијалних бригада, припадници Војске Србије и гости из јавног живота ваљевског краја.

Повезане вести