Генерал Диковић са истакнутим спортистима Војске Србије

Среда, 1.11.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима ВС који су ове године постигли запажене резултате на спортским такмичењима у земљи и иностранству.

На пријему су били представници екипа Ратног ваздухопловства и ПВО, Специјалне бригаде, Батаљона војне полиције специјалне намере „Кобре“, поручник Невена Јовановић, професинални војник Наташа Ћулафић, војни службеник Ивана Петровић и одбојкашица Бојана Миленковић.

Одајући признање вођама екипа и истакнутим спортисткињама и спортистима, генерал Диковић је оценио да су они својим понашањем и резултатима на бројним такмичењима и смотрама достојно представљали Војску Србије и њене припаднике.

Спортска екипа Батаљона војне полиције „Кобре“ је ове године изборила шампионско место у првенству Србије у практичном стрељаштву.

На овогодишњем Новосадском маратону, у дисциплини штафетни маратон, екипе Специјалне бригаде и Ратног ваздухопловства и ПВО освојиле су друго, односно треће место.

На Новосадском маратону су изванредне резултате постигле и наше спортисткиње. Наташа Ћулафић, професионални војник из Гарде, била је прва у трци на 25 километара, док је војни службеник Ивана Петровић из Ратног ваздухопловства и ПВО била прва у трци на 10.5 километара.

Поручник Невена Јовановић из „Кобри“ је на такмичењу у планинском трчању на Балканском првенству као члан репрезентације Србије освојила бронзану медаљу.

Пријему је присуствовала и одбојкашица Бојана Миленковић, кћер Јелице Миленковић из Гарде, која је са нашом репрезентацијом пре месец дана освојила златну медаљу на Европском првенству у одбојци.

Повезане вести