Пријем код генерала Диковића поводом празника родова и служби

Четвртак, 2.11.2017 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегације инжињерије, финансијске и грађевинске службе, поводом предстојећих празника родова и служби.

Делегацију рода инжињерије је предводио пуковник Драган Бојић, заменик команданта Речне флотиле, делегацију грађевинске службе – начелник Управе за инфраструктуру потпуковник Слободан Старчевић, док је финансисте предводио потпуковник Степан Вуковић из Одељења за финансије Генералштаба Војске Србије.

Генерал Диковић је гостима честитао наступајуће празнике и одао им признање за предан и одговоран рад на изградњи оперативних и функционалних способности Војске Србије.

Дан инжињерије Војске Србије слави се 6. новембра у спомен на дан када је, 1865. године, у Кнежевини Србији донет Закон о измени и допуни Закона о уређивању војске из 1864. године, којим су понтонири и пионири издвојени из артиљерије у посебан род – род инжињерије.

Дан грађевинске службе слави се 8. новембра, када и Међународни дан урбанизма, који је Република Србија званично прихватила као Дан урбанизма.

Дан финансијске службе слави се 8. новембра у спомен на дан када је 1944. године формирано Финансијско одељење при Повереништву народне одбране, које је постало руководећи орган финансијске службе за целу НОВЈ.

Повезане вести