Генерал Жарковић предао дужност начелника Управе за оперативне послове

Петак, 8.6.2018 | Актуелности

У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, бригадни генерал Душко Жарковић предао је данас, на свечаности у касарни „Бањица 2“ у Београду, дужност начелника Управе за оперативне послове.

Генерал Жарковић одлази на дужност команданта Ратног ваздухопловства и ПВО, а до постављења новог начелника Управом за оперативне послове ће руководити пуковник Милорад Видаковић.

У свом обраћању колективу Управе за оперативне послове, генерал Диковић је истакао да је радом на овој одговорној дужности генерал Жарковић апсолутно заслужио поверење и да зато иде на дужност команданта вида.

– Одајем Вам признање за све што сте реализовали као начелник Управе за оперативне послове, а за то су свакако заслужни људи које сте правилно усмеравали и правилно водили. Желим вам много успеха на новој дужности и сигуран сам да ћете остварити добре резултате – рекао је, између осталог, генерал Диковић.

Генерал Жарковић је, сумирајући утиске, истакао да је поносан што је био на челу Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије.

– Задовољство ми је било обављати дужност начелника Управе и радити са овим људима, којима овом приликом захваљујем. Пуковнику Видаковићу желим успех у раду и да, тежећи ка даљем усавршавању, унапреди достигнути ниво способности Управе. Знање и искуство које сам стекао на овој дужности биће ми, уверен сам, од велике користи током даље каријере – закључио је генерал Жарковић.

Повезане вести