ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018

Начелник...

Начелник Генералштаба у 4. бригади и Копненој зони безбедности

28.11.2018 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић са сарадницима обишао је 4. бригаду Копнене војске и јединице Војске Србије ангажоване у Копненој зони безбедности.
Почела...

Почела вежба Платинасти вук 2018

11.06.2018 | Обука Свечаном церемонијом отварања у бази „Југ“ данас је почела међународна вежба „Платинасти вук 18“, која ће се реализовати до 22. јуна ове године.
Генерал...

Генерал Диковић примио кандидате за изасланике одбране

07.06.2018 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду са будућим изасланицима одбране Републике Србије.
Војска...

Војска Србије је гарант мира и стабилности

08.09.2017 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, обишао је припаднике Четврте бригаде копнене војске у бази „Југ“.
Завршна...

Завршна планска конференција вежбе „Платинасти вук 17“

27.04.2017 | Обука У протекла четири дана у Врању је реализована завршна планска конференција за међународну вежбу „Платинасти вук 17“, којом је руководио начелник штаба Четврте бригаде пуковник Слађан Стаменковић.
Начелник...

Начелник Генералштаба копнене војске Грчке у посети Војсци Србије

17.11.2016 | Међународна сарадња Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић разговарао је данас у Нишу са начелником Генералштаба Копнене војске Републике Грчке генерал-потпуковником Василиосом Телидисом.
Курс за...

Курс за војне посматраче у Центру за мировне операције

19.09.2016 | Мултинационалне операције У Центру за мировне операције у Београду данас је почео тронедељни Курс за војне посматраче Уједињених нација.
Примопредаја...

Примопредаја моторних возила из донације САД у бази Југ

06.09.2016 | Државно партнерство са Охајом Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић и командант Националне Гарде Охаја генерал-мајор Марк Бартман данас су посетили базу „Југ“ и Центар за обуку јединица за мултинационалне операције.
Румунска...

Румунска делегација посетила Центар за обуку јединица за мултинационалне операције

02.09.2016 | Међународна сарадња У Центру за обуку јединица за мултинационалне операције у бази „Југ“ боравила је делегација Оружаних снага Румуније, коју је предводио бригадни генерал Влад Ђорђита, командант румунског Центра за обуку „Чинку“.
Посета...

Посета делегације Стејт департмента и војске САД

10.07.2013 | Међународна сарадња Делегација Стејт департмента и војске САД, коју је предводио Мајкл Смит из Глобалне иницијативе за мировне операције, посетила је данас Команду Копнене војске у Нишу.