ВОЈСКА СРБИЈЕ

Нове...

Нове ротације наших мировњака у мисијама Европске уније

21.03.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду с припадницима Војске Србије који ускоро одлазе у мировне операције Европске уније.
Начелник...

Начелник Генералштаба примио наше мировњаке који се упућују у мисије ЕУ у ЦАР и Сомалији

21.12.2017 | Активности НГШ Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са припадницима Војске Србије који ће у наредном периоду бити упућени у мисије ЕУ у Централноафричкој Републици и Сомалији.
Испраћај...

Испраћај тима за заштиту бродова у операцију „Аталанта”

04.08.2017 | Мултинационалне операције Свечани испраћај за 12 припадника Војске Србије који ће се у наредним данима придружити међународним снагама у војној операцији поморских снага Европске уније у Сомалији – Аталанта, приређен је данас у касарни ,,Бањица 2”, у Београду.
Генерал...

Генерал Диковић с припадницима тима за заштиту бродова

02.08.2017 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас припаднике аутономног тима за заштиту бродова који ће од следеће недеље бити ангажовани у операцији Аталанта.
Делегација...

Делегација Оперативне команде мисије Аталанта у посети Генералштабу

20.04.2017 | Међународна сарадња Заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба генерал-мајор Славољуб Јанићијевић примио је данас делегацију Оперативне команде војне операције Европске уније „Аталанта“.
Генерал...

Генерал Драганић са мировњацима који одлазе у мисије ЕУ

29.12.2016 | Мултинационалне операције Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић разговарао је данас са штабним официром и члановима медицинског тима који ускоро одлазе у мировне операције Европске уније.
Генерал...

Генерал Диковић у Бриселу

08.11.2016 | Активности НГШ Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић потписаo je данас у Бриселу ноту о приступању Србије техничком споразуму о успостављању борбене групе Европске уније „Хелброк“.
Генерал...

Генерал Драганић с припадницима ВС који одлазе у мировне мисије

11.03.2016 | Мултинационалне операције Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић разговарао је данас с припадницима ВС који наредних дана одлазе у мировне мисије у Сомалији и Либану.
Генерал...

Генерал Драганић примио наше мировњаке

12.06.2014 | Актуелности Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић разговарао је данас са официрима који се упућују у мултинационалне операције Унмил и Аталанта. Пријему је присуствовао и заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић.
Ангажовање...

Ангажовање српског официра у војној операцији поморских снага ЕУ у Сомалији

01.04.2014 | Актуелности Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић примио је капетана Милисава Мијића који се од сутра ангажује у војној операцији поморских снага Европске уније u Сомалији (EU NAVFOR Somalia — Operation Atalanta). Пријему су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде бригадни генерал Славољуб Јанићијевић и начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић.