Taktička vežba sa bojevim gađanjem 15. tenkovskog bataljona

Petak, 10.3.2017 | Obuka

Pripadnici 15. tenkovskog bataljona Prve brigade KoV juče su, na poligonu „Pasuljanske livade“, završili taktičku vežbu sa bojevim gađanjem po temi „Tenkovska četa na maršu sa prelaskom u napad“.

Pripadnici 15. tenkovskog bataljona Prve brigade kopnene vojske juče su, na Intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“, završili trodnevnu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem po temi „Tenkovska četa na maršu sa prelaskom u napad“.
 
Vežbu je pratio zamenik komandanta Prve brigade pukovnik Veljko Martinović koji je obe komponente vežbe, vatreno dejstvo i taktički rad ocenio vrlodobrom ocenom.

– Cilj je bio da se komanda bataljona osposobi u planiranju i izvođenju borbenih dejstava i u izradi borbenih dokumenata. Mislim da smo cilj u potpunosti ostvarili – izjavio je pukovnik Martinović po završetku vežbe.

Od februara pripadnici bataljona, baziranog u Sremskoj Mitrovici, imali su intezivnu obuku čija je kruna izvođenje ove taktičke vežbe kojom su, prema rečima zamenika komandanta Prve brigade „potvrdili sve ono što su vežbali u kasarni“.

Na vežbi su realizovana gađanja ciljeva iz pokreta na daljinama do 3.5 km, a realizovano je i dejstvo spregnutnim mitraljezima kalibra 7.62 mm i protivavionskim mitraljezom kalibra 12.7 mm. 

Povezane vesti