Predsednik Vlade obišao 63. padobranski bataljon

Petak, 14.10.2016 | Aktuelnosti

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišli su danas pripadnike 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade.

Premijera i ministre su na niškom aerodromu dočekali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković, zamenik komandanta 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević i drugi oficiri Vojske Srbije.

Komandant 63. padobranskog bataljona potpukovnik Nenad Zonić upoznao je predsednika Vlade Aleksandra Vučića sa infrastrukturom padobranskog bataljona, dok su pripadnici bataljona prikazali segmente obuke i izveli atraktivne demo skokove.

Na početku svog obraćanja premijer Vučić je podsetio da je brat komandanta 63. padobranskog bataljona potpukovnika Nenada Zonića junački poginuo braneći otadzbinu i da je on nastavio svetlu porodičnu tradiciju, zalažući se i boreći za svoju državu i da je mnogo toga uradio za padobranski bataljon.

– Padobranci postižu odlične rezultate – naglasio je Aleksandar Vučić. – Ono što je posao države je da obezbedi bolje i više padobrana. Mi smo već odvojili sredstva, u dogovoru sa Ministarstvom odbrane i Generalštabom Vojske Srbije, tako da ćete dobiti deset novih sportskih i ukupno pedeset novih padobrana, dobićete optpelektronska sredstva i balističku zaštitu. Ono što je najvažnije je da izvršimo veću popunu, da imate više ljudi i na to možete računati. Dogovorili smo se na najvišem nivou da ojačavamo naše specijalne jedinice i specijalne snage u svakom pogledu i zato ćemo imati Specijalnu brigadu u Pančevu posebno ojačanu i padobranski bataljon dodatno ojačan. Potrebne su nam snage koje mogu brzo da reaguju, prve prihvate udare i da prve brzo i snažno dejstvuju po potencijalnom agresoru. U to ćemo da uložimo novac, nećemo štedeti, naravno, sledi i povećanje plate vojnicima onoliko koliko možemo, ali to nije malo i biće svakako više nego što je bilo prošli put.
 
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je na kraju svog govora zahvalio padobrancima što čuvaju našu zemlju, a potom imao zajednički ručak sa starešinama i vojnicima 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade.

Komandant 63. padobranskog bataljona potpukovnik Nenad Zonić je tom prilikom zahvalio premijeru na poseti jedinici i što im je ukazao čast došavši na Dan vojnih padobranaca i krsnu slavu jedinice, Pokrov presvete bogorodice, kao i na ulaganjima i podršci koju pruža padobrancima kako bi uspešno izvršavali sve zadatke.

Povezane vesti