Vojska rekonstruiše puteve i sanira klizišta širom Srbije

Utorak, 17.6.2014 | Aktuelnosti

Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije, osim angažovanja u Obrenovcu, izvode radove na rekonstrukciji puteva i sanaciji klizišta u Malom Zvorniku, Kosjeriću, Bajinoj Bašti i Krupnju. Pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja, iz sastava Treće brigade Kopnene vojske, nastavljaju sa uklanjanjem odrona i rekonstrukcijom oštećenih puteva u opštini...

Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije, osim angažovanja u Obrenovcu, izvode radove na rekonstrukciji puteva i sanaciji klizišta u Malom Zvorniku, Kosjeriću, Bajinoj Bašti i Krupnju.

Pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja, iz sastava Treće brigade Kopnene vojske, nastavljaju sa uklanjanjem odrona i rekonstrukcijom oštećenih puteva u opštini Kosjerić.

U opštini Ražanj na Jovanovačkoj reci postavljen je most sa 2 elementa, dok su u mesnoj zajednici Sjerač u opštini Bajina Bašta, pripadnici ove jedinice postavili teški mehanizovani most preko reke Rogačice.

U opštini Krupanj, inžinjerijska radna grupa sa četiri inžinjerijske mašine i dva samoistovarivača angažuje se od 9. juna na probijanju oštećenih deonica puta do gradskog vodovoda, koji je jedan od glavnih izvora pijaće vode.

U Malom Zvorniku pripadnici ove jedinice, 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade iz Kraljeva i 333. inžinjerijskog bataljona iz Vazduhoplovstva i PVO rade na obilaznici za teretna vozila jer glavnoj magistrali preti opasnost od klizišta.

U toku dana, pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske, postaviće teške mehanizovane mostove u opštinama Mali Zvornik i Bajina Bašta. Pripadnici ove jedinice već su postavili mosne prelaze u selima Ravanica i Godačica.

Pripadnici 18. inžinjerijskog bataljona Prve brigade Kopnene vojske sutra će otpočeti rekonstrukciju puteva u opštini Ljubovija.

Do sada su inžinjerci Vojske Srbije postavili 7 mosnih prelaza, a sutra će postaviti još jedan most u opštini Bogutovac.
 

Povezane vesti