Počeo kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija

Ponedeljak, 18.9.2017 | Multinacionalne operacije

Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija danas je u Centru za mirovne operacije u Beogradu svečano otvorio zastupnik načelnika Centra pukovnik Nikola Dejanović.

Kurs pohađa 19 oficira Vojske Srbije i jedan oficir kineske armije i oni će se do 6. oktobra, do kada traje kurs, obučavati za rad na dužnostima vojnih posmatrača u mirovnim operacijama, u skladu sa procedurama i standardima Ujedinjenih nacija. 

Nastavu na kursu realizuje instruktorski tim Centra za mirovne operacije uz podršku komandi operativnih sastava Vojske Srbije i angažovanje gostujućih predavača iz Ministarstva odbrane i Generalštaba. Polaznicima će predavati i po jedan instruktor iz Centra za obuku za operacije podrške miru iz Bosne i Hercegovine, Centra za obuku za mirovne operacije iz Mađarske, Međunarodnog centra za obuku iz Austrije i Centra za obuku za operacije podrške miru iz Grčke.

Ovo je četvrti put da Centar za mirovne operacije realizuje ovakav kurs, a ovaj put će realizaciji prisustvovati i evaluator Integrisane službe UN za obuku, budući da se kurs nalazi u procesu sertifikacije.

Povezane vesti