General Draganić razgovarao sa delegacijom Nacionalne garde Ohaja

Četvrtak, 7.5.2015 | Državno partnerstvo sa Ohajom

Zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić primio je danas delegaciju Nacionalne garde Ohaja koju je predvodila pukovnik Barbara Herington Klemens. Nastavak saradnje na razvoju baze „Jug“ i sprovođenje „Humanitarne asistencije“, u okviru koje su prethodnih godina obnovljene...

Zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić primio je danas delegaciju Nacionalne garde Ohaja koju je predvodila pukovnik Barbara Herington Klemens. Nastavak saradnje na razvoju baze „Jug“ i sprovođenje „Humanitarne asistencije“, u okviru koje su prethodnih godina obnovljene pojedine škole i obdaništa u opštinama Lapovo, Prokuplje, Soko Banja i Kraljevo, bile su neke od tema razgovora. Sastanku je prisustvovao i načelnik Odeljenja za civilno-vojnu saradnju pukovnik Igor Avdić.



General Draganić izrazio je zahvalnost Nacionalnoj gardi Ohaja na podršci koju pruža Vojsci Srbije u njenim naporima da baza „Jug“ postane regionalni centar za obuku jedinica za učešće u multinacionalnim operacijama, a potom i centar Partnerstva za mir. On je ocenio da je saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja se intenzivno razvija od 2006. godine u okviru programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, veoma dobra i izrazio uverenje da će se takva saradnja i ubuduće razvijati i produbljivati.

Povezane vesti