Predsednik Vučić na završnim pripremama prikaza „Sloboda 2017“

Četvrtak, 19.10.2017 | Aktuelnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na aerodromu „Batajnica“ završnim pripremama za prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2017“.

Završnim pripremama prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Nakon razgovora sa učesnicima prikaza, predsednik Vučić je rekao da je ponosan na pripadnike vojske i pozvao građane da dođu na aerodrom „Batajnica“ i prisustvuju prikazu, koji će predstaviti „jednu novu i drugačiju sliku Vojske Srbije“.  

– To govori o našoj brizi da sačuvamo vojnu neutralnost i, pre svega, našu slobodu. Danas više nismo tako slabi, a jačaćemo i ubuduće. Moja briga za vojsku biće jednako velika i sve veća iz dana u dan, poručio je predsednik Vučić.

Na prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2017“, na batajničkom aerodromu 20. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova, javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni „mig-29 i savremena oprema vojnika po konceptu 1500.

Uz avijaciju Vojske Srbije, u letačkom delu prikaza učestvovaće i ruska akro-grupa „Striži“, a statički deo prikaza biće posvećen novim proizvodima odbrambene industrije Srbije.

Povezane vesti