U Nišu održana analiza operativnih sposobnosti Kopnene vojske

Utorak, 21.2.2017 | Aktuelnosti

U Domu Vojske u Nišu, danas je održana analiza operativnih sposobnosti Kopnene vojske za 2016. godinu, kojom je rukovodio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Analizi su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima proširenog Kolegijuma, direktor Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Najodgovornije starešine Vojske Srbije i Kopnene vojske razmatrali su činjenice koje su uticale na izgradnju operativnih sposobnosti, dostignuća u izgradnji i probleme koji su uticali na unapređenje operativnih sposobnosti. Detaljno su razmatrane i mere za održavanje i unapređenje operativnih sposobnosti u ovoj godini. 

Tokom analize, dodeljeno je priznanje najboljoj jedinici Kopnene vojske u 2016. godini. Prelaznu zastavicu najbolje jedinice Kopnene vojske, general Simović uručio je komandantu Trećeg bataljona Vojne policije, potpukovniku Svetomiru Džoliću.

Proglašene su i najbolja baza u Kopnenoj zoni bezbednosti, najbolji posednuti objekat na državnoj granici, kao i najbolja straža u Kopnenoj vojsci u 2016. godini. Priznanje za najbolju bazu u Kopnenoj zoni bezbednosti uručeno je poručniku Milošu Tanasijeviću, komandiru baze „Istočni Mojstir“, za najbolji posednuti objekat poručniku Lazaru Pavloviću, komandiru posednutog objekta „RTB Bor“, a vodniku Milošu Jovanoviću, komandiru straže u skladištu „Donji Vrtogoš“, uručeno je priznanje za najbolju stražu.

Nakon današnje analize, u znak zahvalnosti za doprinos razvoju sposobnosti Kopnene vojske, Komande za obuku i Garde, komandanti ovih sastava Vojske Srbije uručili su prigodne poklone zameniku načelnika Generalštaba general-potpukovniku Jovici Draganiću koji uskoro odlazi u penziju. 

Povezane vesti