Međunarodni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja u Centru ABHO

Ponedeljak, 5.6.2017 | Međunarodna saradnja

U Centru ABHO u Kruševcu počeo je dvanaesti međunarodni osnovni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja koji pohađaju učesnici 10 zemalja potpisnica Konvencije o zabrani upotrebe hemijskog oružja

U Centru ABHO u Kruševcu danas je počeo dvanaesti međunarodni osnovni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja.

Petodnevni kurs pohađa 17 učesnika iz 10 zemalja potpisnica Konvencije o zabrani upotrebe hemijskog oružja – iz Argentine, Brazila, Burkine Faso, Grenade, Irana, Kenije, Kolumbije, Kostarike, Libana i Perua.

Realizacija kursa predstavlja kontinuitet uspešne saradnje Organizacije za zabranu hemijskog oružja (Organization for Prohibition of the Chemical Weapons - OPCW) i Ministarstva Odbrane Republike Srbije u implementaciji Konvencije.

Nosilac izvođenja obuke je Centar ABHO u Kruševcu. Obuka se u celini izvodi na engleskom jeziku, a predavači i asistenti su iz Centra ABHO, Vojne Akademije i Vojnomedicinske Akademije.

Program kursa pored nastavnih sadržaja iz detekcije i identifikacije toksičnih hemikalija, dekontaminacije, zaštite, implementacije Konvencije, obuke u terenskim uslovima na opremi i sredstvima ABHO obuhvata i obilazak i upoznavanje kulturno-istorijskih i drugih znamenitosti grada Kruševca.

Povezane vesti