Poseta komandanta namibijske kopnene vojske

Petak, 8.4.2016 | Međunarodna saradnja

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović razgovarao je danas u Nišu s komandantom Kopnene vojske Namibije general-majorom Tomasom Hamunjelom.

Tokom susreta bilo je reči o mogućnostima saradnje dveju kopnenih vojski i iskustvima u oblasti roda inžinjerije. 

General Hamunjela je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u poseti srpskoj kopnenoj vojsci, za koju smatra da ima ogromno iskustvo u oblastima vojne organizacije, nauke i veštine i interesovao se kako naša kopnena vojska koristi, održava i remontuje tehniku, posebno inžinjerijska, oklopna i pešadijska sredstva.

Gostima iz Namibije su u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko” u Prokuplju pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske predstavili vod za razminiranje i uklanjanje neeskplodiranih ubojnih sredstava i deo kapaciteta inžinjerijske čete opšte podrške deklarisane za učešće u multinacionalnim operacijama.

General Hamunjela je izrazio očekivanje da će se starešine iz Namibije u budućnosti opet školovati na Vojnoj akademiji u Beogradu, koju su svojevremeno on i njegove kolege pohađali.

U ime ministra odbrane, načelnika Generalštaba i lično, general Simović je izrazio zahvalnost generalu Hamunjeli i namibijskom vojnom i državnom vrhu, na principijelnom stavu u nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnost tzv. Kosova.

U nastavku posete, namibijska delegacija će obići i Tehnički remontni zavod „Čačak”. 

Povezane vesti