OBVT LAZAR 3

Lido i ove godine...

Lido i ove godine bliži građanima

27.07.2018 | Civilno-vojna saradnja Kao i prethodnih, i ove godine su pontoniri Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile iz garnizona Šabac postavili pontonski most koji premošćavanjem dunavskog rukavca spaja obalu Zemuna s Velikim ratnim ostrvom, odnosno omiljenim izletištem i dunavskom plažom Lido.
Zajedničko...

Zajedničko uvežbavanje Prve brigade i Rečne flotile

27.04.2018 | Obuka Pripadnici Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile izveli su juče u Šapcu, na Savi, zajedničko uvežbavanje u uspostavljanju i održavanju skelskog mesta prelaska i napadu taktičke grupe sa nasilnim prelaskom reke.
General Diković...

General Diković razgovarao s načelnikom Uprave inžinjerije OS Ruske Federacije

24.11.2017 | Međunarodna saradnja Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa načelnikom Uprave inžinjerije OS Ruske Federacije, general-potpukovnikom Jurijem Mihailovičem Stavickim.
Rasklopljen...

Rasklopljen pontonski most na „Lidu“

02.09.2017 | Civilno-vojna saradnja Pripadnici 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile danas su završili rasklapanje pontonskog mosta kojim su, tokom letnje sezone, bili povezani gradski kej u Zemunu i Veliko ratno ostrvo.
Priznanja...

Priznanja Ministarstva odbrane za pripadnike koji su se istakli u akcijama spasavanja

23.06.2017 | Aktuelnosti Ministar odbrane i načelnik Generalštaba primili su danas pripadnike Vojske Srbije i Žandarmerije, koji su se istakli u spasavanju dece kod granice sa Bugarskom i čoveka iz zapaljenog čamca na Lidu.
Postavljanje...

Postavljanje pontonskog mosta do Lida

19.06.2017 | Civilno-vojna saradnja Pripadnici Vojske Srbije angažovani na sklapanju pontonskog mosta klase 20 tona i dužine oko 365 metara, koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, danas privode radove kraju.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije i danas u pravo vreme i na pravom mestu

19.06.2017 | Aktuelnosti Tokom obavljanja svojih redovnih dužnosti i obaveza, pripadnici Vojske Srbije još jednom su pokazali da su uvek uz svoj narod i da na njihovu pomoć mogu da računaju kad god im zatreba.
Obuka rezervnog...

Obuka rezervnog sastava Drugog pontonirskog bataljona Rečne flotile

06.06.2017 | Obuka Pripadnici rezervnog sastava Drugog pontonirskog bataljona Rečne flotile ovih dana na Dunavu, uče nove i obnavljaju i utvrđuju pontonirske veštine sticane tokom ranijeg služenja vojnog roka
Kolegijum načelnika...

Kolegijum načelnika Generalštaba u Šapcu

06.12.2016 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rukovodio je danas, u kasarni „Cerski junaci“ u Šapcu, sednicom proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba.
Lekar Rečne flotile...

Lekar Rečne flotile u šabačkoj opštini

27.06.2014 | Civilno-vojna saradnja Odeljenje zdravstvene zaštite Rečne flotile iz ambulante Prvog pontonirskog bataljona iz Šapca danas je za meštane sela Miokus u šabačkoj opštini organizovalo akciju „Vojni lekar na selu“. Kako mesto sa tek oko 270 stanovnika udaljeno od Šapca dvadesetak kilometara nema ambulantu, dolazak vojnog lekara dočekan je sa oduševljenjem i velikim interesovanjem.