VOJSKA SRBIJE

Dan vojnih...

Dan vojnih padobranaca

14.10.2018 | Kultura i tradicija Na niškom vojnom aerodromu „Narednik - pilot Mihajlo Petrović“ danas je održana svečanost povodom 14. oktobra - Dana vojnih padobranaca.
Brigadni general...

Brigadni general Miroslav Talijan primio dužnost komandanta Specijalne brigade

11.10.2018 | Iz jedinica Svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Specijalne brigade održana je danas u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.
Vojska Srbije...

Vojska Srbije spremna da zaštiti svoju zemlju i sve građane od mogućih pretnji

01.10.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, u pratnji komandanta Kopnene vojske, obišli su danas u Raški deo jedinica Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti
Vojska Srbije je...

Vojska Srbije je spremna da brzo i odlučno izvrši naređenja vrhovnog komandanta

29.09.2018 | Aktuelnosti Na osnovu naređenja predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića Vojska Srbije je u stanju najviše pripravnosti.
Proslavljen Dan...

Proslavljen Dan Specijalne brigade

28.09.2018 | Iz jedinica U pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić” danas je obeležen 29. septembar – Dan Specijalne brigade.
General Mojsilović...

General Mojsilović čestitao predstojeće vojne praznike

28.09.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitke povodom Dana roda artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD, Dana Specijalne brigade i Dana Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“.
Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

15.09.2018 | Aktuelnosti Na osnovu Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i prestanku profesionalne vojne službe.
Završena...

Završena takmičenja u vojničkim veštinama na nivou Kopnene vojske

14.09.2018 | Obuka U garnizonima i garnizonskim mestima Kopnene vojske, u toku ove nedelje održana su još četiri takmičenja u vojnim veštinama.
Stručni skup o...

Stručni skup o planiranju rada u Vojsci Srbije

13.09.2018 | Obuka Stručnim skupom u organizaciji Uprave za operativne poslove (J-3) Generalštaba održanim u kasarni „Dedinje“ u Beogradu, nastavljene su aktivnosti na unapređenju planiranja rada u Vojsci Srbije.
Takmičenja jedinica...

Takmičenja jedinica Kopnene vojske u vojnim veštinama

31.08.2018 | Obuka U Kopnenoj vojsci juče su završena takmičenja u individualnim osnovnim vojnim veštinama roda pešadije, takmičenje izviđačkih jedinica, kao i takmičenje u individualnim specijalističkim i kolektivnim veštinama roda artiljerija (samohodna haubica).