Čestitka povodom...

Čestitka povodom Dana Vojnomedicinske akademije

02.03.2020 | Kultura i tradicija
Polaganje vojničke...

Polaganje vojničke zakletve

20.09.2019 | Iz jedinica U centrima za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas u održane svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, slušalaca klase rezervnih oficira generacije "septembar 2019", kadeta Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije i učenika Srednje stručne vojne škole.
Učešće na vežbi...

Učešće na vežbi traganja i spasavanja „SAREX 38-19“

18.09.2019 | Obuka Pripadnici Vojske Srbije učestvovali su na vežbi traganja za vazduhoplovom i spasavanja lica „SAREX 38-19“, koja je u organizaciji Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije izvedena na aerodromima „Nikola Tesla“ i „Vršac“.
Međunarodni kurs iz...

Međunarodni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja

20.06.2019 | Obuka U Centru ABHO Vojske Srbije u Kruševcu realizuje se 13. međunarodni osnovni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja.
Čestitka kolektivu...

Čestitka kolektivu Vojnomedicinske akademije

01.03.2019 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitku kolektivu Vojnomedicinske akademije povodom 2. marta – Dana ove ustanove.
Vojnici, kadeti i...

Vojnici, kadeti i učenici položili vojničku zakletvu

21.09.2018 | Iz jedinica Svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2018. godine“, kadeta, učenika srednje stručne vojne škole i slušalaca klase rezervnih oficira Vojne akademije i Vojnomedicinske akademije generacije „septembar 2018“ održane su danas u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu.
Promovisani...

Promovisani najmlađi oficiri Vojske Srbije

08.09.2018 | Aktuelnosti Na svečanoj ceremoniji ispred Doma Narodne skupštine danas su promovisani najmlađi potporučnici Vojske Srbije.
General Diković...

General Diković primio delegaciju sanitetske službe Vojske Srbije

26.07.2018 | Aktivnosti NGŠ Povodom Dana sanitetske službe, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas delegaciju te službe Vojske Srbije.
Vežbom Balkanski...

Vežbom Balkanski odgovor 2018 protiv zajedničkih pretnji

25.05.2018 | Obuka „Svet se menja, i to na gore, i postaje sve nebezbednije mesto u kome nam različite pretnje dolaze s različitih strana“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin obraćajući se učesnicima multinacionalne civilno-vojne vežbe „Balkanski odgovor 2018“ na poligonu „Ravnjak“ kod Kruševca.
General Diković...

General Diković primio vojnu futsal reprezentaciju

14.05.2018 | Sport u Vojsci Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu vojnu reprezentaciju Srbije u futsalu, koja je na 10. CISM futsal kupu za mir u Crnoj Gori osvojila prvo mesto i zlatnu medalju.