VOJSKA SRBIJE

U poseti srpskim...

U poseti srpskim mirovnjacima na jugu Libana

19.07.2018 | Multinacionalne operacije Poseta ministra odbrane Aleksandra Vulina pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u multinacionalnoj operaciji UN u Libanu
Nove smene...

Nove smene pripadnika VS u operacijama Evropske unije

12.07.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji će od ovog meseca biti angažovani u operacijama Evropske unije u Somaliji i Maliju.
Novi medicinski tim...

Novi medicinski tim Vojske Srbije u misiji EU u CAR

13.06.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je medicinski tim koji će biti upućen u misiju EU u Centralnoafričkoj Republici.
Smena srpskog...

Smena srpskog kontingenta u Libanu

08.06.2018 | Multinacionalne operacije Na niški aerodrom „Konstantin Veliki“ juče su sleteli pripadnici kontigenta Vojske Srbije koji su u prethodnih šest meseci bili angažovani u sastavu Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL).
General Diković...

General Diković primio zamenika komandanta operacije Atalanta

07.06.2018 | Međunarodna saradnja Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom komandanta operacije Atalanta kontraadmiralom Alfonsom Perezom de Nanklaresom.
Nove smene u...

Nove smene u mirovnim operacijama u Somaliji i na Kipru

31.05.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima naše vojske koji u junu odlaze na dužnosti u mirovnim operacijama na Kipru i u Somaliji.
Ispraćaj...

Ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju u Libanu

28.05.2018 | Multinacionalne operacije Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, prisustvovao je danas, u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju, svečanom ispraćaju pešadijske čete i voda za zaštitu snaga iz Četvrte brigade kopnene vojske u mirovnu operaciju u Libanu.
Počeo Kurs za...

Počeo Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija

21.05.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije Vojske Srbije u Beogradu danas je počeo tronedeljni Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija (UN Staff Officers Course – UNSOC 2018), koji pohađaju oficiri Vojske Srbije, MUP-a i oružanih snaga BiH i Belorusije.
Završen kurs o...

Završen kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama

27.04.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je završen petodnevni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama na operativnom nivou (United Nations Protection of Civilians Course – Operational level).
Otvoren kurs o...

Otvoren kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama

23.04.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije u Beogradu danas je počeo petodnevni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama na operativnom nivou (United Nations Protection of Civilians Course – Operational level).