OBVT LAZAR 3

Novi medicinski tim...

Novi medicinski tim Vojske Srbije u misiji EU u CAR

10.12.2018 | Aktuelnosti Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović razgovarao je s pripadnicima VS koji će biti angažovani u misiji EU za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike.
Ispraćaj tima za...

Ispraćaj tima za zaštitu brodova u operaciju pomorskih snaga EU Atalanta

27.11.2018 | Multinacionalne operacije Svečani ispraćaj za 12 pripadnika Vojske Srbije koji će se u narednim danima pridružiti međunarodnim snagama u vojnoj operaciji pomorskih snaga Evropske unije u Somaliji – Atalanta priređen je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Kurs za ključno...

Kurs za ključno osoblje u mirovnim operacijama

22.10.2018 | Multinacionalne operacije Kurs za ključno osoblje jedinica za učešće u mirovnim operacijama održava se od danas do petka u Centru za mirovne operacije Vojske Srbije u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Nove smene vojnih...

Nove smene vojnih medicinara u misijama EU

28.09.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu pripadnike VS koji će biti angažovani u misijama Evropske unije u Somaliji i Centralnoafričkoj Republici.
Kurs za vojne...

Kurs za vojne posmatrače UN u Centru za mirovne operacije

17.09.2018 | Obuka U Centru za mirovne operacije, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, danas je počeo Kurs za vojne posmatrače Ujedinjenih nacija (UN Military Observers Course – UNMOC).
Doček naših...

Doček naših mirovnjaka iz Centralnoafričke Republike

14.09.2018 | Multinacionalne operacije Pripadnike sedmog kontingenta Vojske Srbije lake poljske bolnice iz misije UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), u ranim jutarnjim časovima na aerodoromu „Nikola Tesla“, dočekao je general Ljubiša Diković.
General Diković sa...

General Diković sa oficirima koji odlaze u misije UN

13.09.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa oficirima koji narednih dana odlaze na dužnosti vojnih posmatrača i štabnih oficira u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija.
Provera spremnosti...

Provera spremnosti pešadijske čete Prve brigade za misiju UN u Libanu

04.09.2018 | Obuka Na bazi „Jug“ kod Bujanovca juče je počela evaluacija pešadijske čete Prve brigade kopnene vojske za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.
Svečani ispraćaj...

Svečani ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju UN u Centralnoafričkoj Republici

30.08.2018 | Multinacionalne operacije Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković prisustvovali su danas u kasarni „Banjica 2“ svečanom ispraćaju osmog kontingenta Vojske Srbije u misiju UN u Centralnoafričkoj Republici.
U poseti srpskim...

U poseti srpskim mirovnjacima na jugu Libana

19.07.2018 | Multinacionalne operacije Poseta ministra odbrane Aleksandra Vulina pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u multinacionalnoj operaciji UN u Libanu