Помоћ Војске Србије мештанимa општине Сјеница

Четвртак, 7.7.2022 | Цивилно-војна сарадња
У сарадњи са општином Сјеница, припадници инжињеријских јединица Копнене војске од ове недеље изводе радове на обезбеђењу техничке воде у пештерским селима Буђево, Долиће, Раждагиња и Црвско.

Активност се реализује као пројекат цивилно-војне сарадње Војске Србије, са циљем стварања услова мештанима ових села за напајање стоке у летњем периоду, са чим су они претходних година имали озбиљних проблема због великих суша које су погодиле овај део земље.

Војска Србије је за потребе реализације овог задатка ангажовала инжињеријску радну групу која уз помоћ одговорајућих машина врши ископавање нових и уређење и чишћење постојећих појила за стоку. 

Инжињерци Војске Србије наилазе на одличан пријем мештана, који уз захвалност за пружену помоћ и пожртвован рад истичу да овакве активности доприносе томе да грађани Војску Србије доживљавају као сигурну снагу на коју се могу ослонити када им је помоћ најпотребнија.

Војска Србије је и раније пружала помоћ становништву села на Пештерској висоравни, али и у другим крајевима наше земље. Више пута је помагала у изградњи путева и водовода, рашчишћавању снежних наноса, водоснабдевању и здравственој заштити локалног становништва, са чим ће наставити и убудуће ради јачања међусобног поверења и стварањa услова за бољи живот грађана Србије.

Повезане вести