Војска Србије допрема пијаћу воду и до села у општини Љубовија

Среда, 3.8.2022 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су од краја прошле недеље ангажовани и на обезбеђењу пијаће воде за потребе мештана сушом погођених села у општини Љубовија.

До удаљених локација у овој општини, припадници Војске Србије воду допремају ауто-цистернама капацитета 7000 и 3000 литара. До сада су били ангажовани на допуни резервоара у селима Дрлаче, Доња Трешњица, Грабовица, Грачаница, Горња Трешњица, Кошље, Оровица, Поднемић и Царапић, а ангажовање настављају и даље како би помоћ пружили свим мештанима овог краја и обезбедили воду за домаћинства и напајање стоке.

Осим у Љубовоји, припадници Војске Србије су ангажовани и на обезбеђењу пијаће воде у селима на Пештерској висоравни, где је због велике суше угрожен сточни фонд, а прошлонедељно ангажовање у Пријепољу успешно су привели крају.

У ситуацији када се због одсуства падавина мештани многих села суочавају са несташицом воде, Војска Србије остаје спремна да ангажује своје снаге и средства како би помогла становништву и умањила последице суше. Тиме показује да је увек у служби грађана, не само када је реч о одбрани земље, већ и када треба обезбедити воду, евакуисати угрожене, пружити медицинску помоћ, направити пут, мост, санирати клизишта, рашчистити снежне наносе или угасити пожар.

Повезане вести