Честитке начелника Генералштаба поводом Дана ВБА, безбедносне и верске службе

Петак, 11.11.2016 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитке поводом 12. новембра — Дана Војнобезбедносне агенције, безбедносне и верске службе.

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана ВБА и безбедносне службе


Поводом 12. новембра – Дана Војнобезбедносне агенције и безбедносне службе, припадницима агенције и службе упућујем срдачне честитке.

Захваљујући професионалном и стручном кадру, успешно сте реализовали бројне постављене задатке, остварили значајне резултате и допринели стабилности система одбране и безбедности Републике Србије и њених грађана.

Својим радом потврђујете да сте савремена и професионална служба безбедности и да са поносом прослављате дан у знак сећања на доношење Војног закона 1839. године, првог правног акта у коме се на целовит начин дефинишу питања безбедносне заштите војске. 

Честитам вам празник и желим пуно успеха у даљем раду.


Честитка начелника Генералштаба поводом Дана верске службе


Поводом 12. новембра – Дана верске службе, припадницима службе упућујем срдачне честитке. 

Увођењем верске службе у Војску Србије, припадницима Војске Србије је омогућено загарантовано уставно право на остваривање слободе вероисповести.

Ваш пожртвовани рад у делатности верске службе води ка јачању духовних и моралних вредности припадника Војске Србије, што је значајан предуслов за квалитетну реализацију задатака.

Честитам вам празник, са искреном жељом да своју дужност и даље обављате у духу учења својих цркава и верских заједница. 

Повезане вести