Помоћ Војске Србије грађанима Ивањице

Среда, 25.5.2022 | Цивилно-војна сарадња
У оквиру пројекта цивилно-војне сарадње, ради пружања помоћи локалној самоуправи у стварању услова за сигурно снабдевање електричном енергијом, припадници Војске Србије су претходне две недеље били ангажовани на рашчишћавању трасе електромреже у општини Ивањица.

Инжињеријска радна група Војске Србије из састава Копнене војске је, у атарима села Међуречје и Свештица и насељу Сађавац, уклонила растиње и стабла на више деоница, у укупној дужини од око 20 километара. Претходних година је управо због тог растиња током временских непогода долазило до прекида у снабдевању електричном енегријом становништва ивањичког краја.

Активност је реализована као пројекат цивилно-војне сарадње кроз инжињеријску обуку, којим је, осим стварања услова за поуздан пренос електричне енергије, унапређена и обученост инжињеријских јединица за реализацију општих задатака у подршци снагама у извођењу операција. 

Као и много пута до сада, припадници Војске Србије су наишли на одличан пријем код мештана, који, уз захвалност Војсци Србије, истичу да и овакве активности показују да се грађани Србије увек могу ослонити на своју војску.

Војска Србије је у оквиру треће мисије више пута помагала становништву овог краја — ангажовањем на реконструкцији путне и водоводне инфраструктуре, рашчишћавању снежних наноса и водоснабдевању. Реализацијом пројеката цивилно-војне сарадње и пружањем помоћи локалном становништву, не само у овом, него и у другим деловима Републике Србије, потврђује се спремност и способност Војске Србије да притекне у помоћ грађанима када је њима то најпотребније.

Повезане вести