Књиге на поклон школама у Прибоју и Пријепољу

Петак, 28.5.2021 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије уручили су јуче поклон пакете, 50 књига у издању Медија центра „Одбрана“, Машинско-електротехничкој школи у Прибоју и Техничкој школи у Пријепољу.

Директору школе у Прибоју Татијани Лучић и секретару школе у Пријепољу Мири Новосел, књиге је уручио потпуковник Небојша Ристовић из Друге бригаде копнене војске.

Додела књига средњим школама у Србији, која се реализује већ неколико година, део је акције Министарства одбране и Војске Србије на обогаћивању школских библиотека, којом се уједно промовише војни позив.

Предлог школа којима ће се доделити комплети књига дало је Одељење за цивилно-војну сарадњу Генералштаба на основу степена остварене сарадње општина са Војском Србије, али и због чињенице да је започет процес попуне брдско-планинског батаљона у Прибоју, који ће омогућити запошљавање више стотина младих из Прибоја и околине у овој новоформираној јединици Војске Србије.

Заинтересовани за запослење у Војсци Србије у својству професионалних војника у новоформираном брдско-планинском батаљону могу се већ сада пријавити на стално отворен конкурс за пријем професионалних војника, док ће конкурс за пријем цивилних лица бити објављен почетком јула месеца.

Повезане вести