Obeležen Dan Četvrte brigade kopnene vojske

Utorak, 31.1.2023 | Kultura i tradicija
U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju danas je održana vojna svečanost povodom Dana Četvrte brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 31. januar 1878. godine, kada je srpska vojska oslobodila Vranje. 

Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade sumirani su rezultati rada jedinice u godini za nama i najistaknutijim pojedincima dodeljene nagrade i priznanja.

U osvrtu na postignute rezultate u prethodnoj godini, istaknuti su profesionalizam i visok nivo osposobljenosti pripadnika Četvrte brigade potvrđeni tokom realizacije svih dodeljenih zadataka i na združenim vežbama, i njihov doprinos jačanju operativnih sposobnosti vida Kopnene vojske i bezbednosti svih građana u ovom delu Republike Srbije. 

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, udruženja veterana i institucija sa kojima jedinica sarađuje.

Pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske danas su obeležili i krsnu slavu jedinice — Svetog Atanasija Velikog.

Povezane vesti