Dan 98. vazduhoplovne brigade

Utorak, 28.11.2023 | Kultura i tradicija
Na vojnom aerodromu „Morava“ kod Kraljeva danas je održana vojna svečanost povodom Dana 98. vazduhoplovne brigade, koji se obeležava u spomen na 28. novembar 1949. godine, kada je formiran 98. lovačko-bombarderski avijacijski puk.

Povodom praznika, upriličen je taktičko-tehnički zbor vazduhoplovnih sredstava u naoružanju jedinice, prezentovana su ključna dostignuća u izgradnji operativnih sposobnosti, uručene nagrade najistaknutijim pojedincima i položeni venci kraj spomen-obeležja na aerodromu.

Obeležavanje praznika bilo je prilika da se još jednom istakne visok nivo osposobljenosti pripadnika 98. vazduhoplovne brigade potvrđen tokom realizacije svih dodeljenih zadataka, kao i impresivni rezultati u opremanju i modernizaciji sredstava naoružanja i vojne opreme, čime su značajno unapređene operativne sposobnosti jedinice i Ratnog vazduhoplovstva i PVO u celini.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Brane Krnjajić, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve i institucija sa kojima brigada sarađuje i brojni gosti.

Povezane vesti