Dan Četvrte brigade kopnene vojske

Sreda, 31.1.2024 | Kultura i tradicija
U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju danas je održana vojna svečanost povodom Dana Četvrte brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 31. januar 1878. godine, kada je srpska vojska oslobodila Vranje. 

Pred svečanim strojem pripadnika brigade, pročitane su čestitke povodom praznika, prezentovana su ključna dostignuća u izgradnji operativnih sposobnosti jedinice i uručena priznanja najboljim pojedincima.

U osvrtu na postignute rezultate u godini za nama istaknuti su posvećenost, profesionalizam i visok nivo osposobljenosti pripadnika  brigade potvrđeni na združenim vežbama i u realizaciji svih dodeljenih zadataka, prevashodno tokom angažovanja duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, čime su dali pun doprinos jačanju operativnih sposobnosti Kopnene vojske i bezbednosti svih građana u ovom delu Republike Srbije.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave i institucija sa kojima brigada sarađuje i brojni gosti.

Pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske su danas obeležili i krsnu slavu jedinice — Svetog Atanasija Velikog, a svetu arhijerejsku liturgiju tim povodom služio je vikar patrijarha srpskog Porfirija, episkop lipljanski i vojni Dositej.

Povezane vesti