Вести
11.05.2010

Акција „Отворени дан“ у Зајечару и Горњем Милановцу


У зајечарској касарни “Никола Пашић” Пети центар за обуку организовао je акцију “Отворени дан”. Више од хиљаду посетилаца је са занимањем пропратило приказе наоружања и војне опреме и вежбовне радње попут преласка пешадијских препрека и радњи с оружјем.

 Посебну пажњу привукла је заједничка показна вежба ватрогасног одељења Петог центра и ватрогасне спасилачке чете из Зајечара на тему ”Гашење пожара” и прикази пружања прве помоћи у различитим ситуацијама, које су демонстрирали ученици Средње медицинске школе из Зајечара. Одржани су и турнири у малом фудбалу и одбојци, на којима су учествовале екипе Центра, ПУ Зајечар, ЈП водовод, ОРВС Бор, Зајечарске гимназије и основних школа. У занимљивом културно-уметничком програму учествовали су КУД “Младост” и “Никола Пашић” из Зајечара и Центар за културу из истог града. 

Припадници Центра за обуку везе, информатике и електронских дејстава у оквиру акције „Отворени дан“, у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу грађанима и ученицима основних и средњих школа приказали услове живота и рада у Центру.

 

Посебно занимање посетилаца било је за изложена савремена средства телекомуникације, модерно наоружање и опрему и приказе рада и обуке у кабинетима.

 

Коло српских сестара из Горњег Милановца је тим поводом поклонило саднице којима су обогаћене парковске површине у касарни, а радиоаматерски клуб Центра приказао је начин и процедуре успостављања веза.

Email