Вести
23.04.2009

Спортско првенство Бригаде везе


После дводневног надметања, завршено је летње спортско првенство Бригаде везе. Четири екипе ,,везиста'' такмичиле су се у пет дисциплина: војничком вишебоју, стрељаштву, оријентационом кретању, фудбалу и одбојци.

У војничком вишебоју победила је екипа Команде Бригаде и 2. Центра за стационарне везе, док је у појединачној конкуренцији највише успеха имао старији водник Никола Милојевић.

Најбољи резултат у стрељаштву остварила је екипа Батаљона везе. Из аутоматске пушке најпрецизније је гађао капетан Златко Павловић, а из пиштоља капетан Драган Мачинковић.

Прво место у оријентационом кретању изборила је екипа 3. Центра за стационарне везе, док је у појединачном пласману најбољи резултат остварио поручник Спасоје Докмановић.

Највише спортске среће у фудбалу имала је екипа Команде Бригаде и 2. Центра за стационарне везе, а у одбојци екипа 1. Центра за стационарне везе.

Прво место, у укупном пласману, изборили су припадници Батљона везе. Друго место припало је екипи Команде Бригаде и 2. Центра за стационарне везе, док је екипа 3. Центра за стационарне везе заузела треће место.

Командант Бригаде везе, пуковник Влатко Курај, уручио је пехаре и признања најбољим екипама и појединцима, и честитао свим учесницима на показаном спортском духу и војничким врлинама.

Email