Вести
26.09.2011

Војска спремна да очува безбедност


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић рекао је 24. септембра у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Синковцу код Лесковца, приликом полагања заклетве 204 војника и 88 кадета, да је Војска Србије спремна да одговори свим претњама безбедности земље на начин који одреди Република Србија и додао да „на путу европских интеграција Војска Србије неће урадити било шта што је на штету грађана Србије“.
„Успеси које смо постигли у реформским процесима у Војсци важна су карика у настојању Србије да постане чланица Европске уније“, рекао је Милетић.

Он је указао да Војска Србије функционише по најбољим светским стандардима како би могла ефикасано да одговори безбедносним изазовима и испуни своју основну улогу.

После процеса професионализације, настављамо унапређење система обуке осавремењивањем наоружања и војне опреме“, рекао је Милетић обраћајући се младим војницима и грађанима.

Такође је додао да Војска Србије развија сарадњу са војним снагама земаља са свих континената.

„Кад год је потребно помажемо грађанима јер нам је добробит грађана и државе на првом месту“, рекао је Милетић.

Поручио је да младићи и девојке који су се пријавили за добровољно служење војног рока и кадети показују „на најбољи начин“ да „млади људи у Србији имају свест о значају одбране и безбедности своје земље“.

„Показали сте и решеност да на том плану дате и свој лични добринос", рекао је Милетић, који је „уверен“ да ће многи који су се пријавили за добровољно служење војске остати у Војсци Србије и професионално.

„Војска ће остати отворена за све грађане Србије, то је показано овде у Лесковцу и у другим центрима за обуку, у Сомбору и Ваљеву“, рекао је Милетић, који је и лично честитао младићима и девојкама на положеној војничкој заклетви.

ФоНет

Email