Вести
21.08.2009

Генерали Мојсиловић и Кембик обишли учеснике ,,Хуманитарне асистенције''


Заменик команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије, бригадни генерал Милан Мојсиловић, и заменик команданта Националне Гарде Охајо, генерал-мајор Метју Кембик, у протекла два дана обишли су радове на реконструкцији школа у Лапову и Соко Бањи и обданишта у Прокупљу, у оквиру пројекта ,,Хуманитарна асистенција''.

 Генерали Мојсиловић и Кембик изразили су задовољство што се радови одвијају по динамичком плану. И овом прилоком потврђено је чврсто пријатељство између припадника Војске Србије и Националне Гарде Охајо. Посебно радује чињеница да су успостављени добри односи између гардиста из Охаја и локалног становништва.

 

,,Хуманитарна асистенција'', пројекат у коме се изводе грађевинско-инжињеријски радови на основној школи ,,Светозар Марковић'' у Лапову, обданишту ,,Бамби'' у Прокупљу и основној школи у сокобањским селима Трубаревац и Блендија, резултат је билатералне војне сарадње Републике Србије и државе Охајо – САД, у оквиру програма државног партнерства.

Замену кровне конструкције, инсталација, врата и прозора на свим објектима, обавиле су локалне грађевинске фирме у јулу, а потребан новац обезбедила је америчка страна. То је омогућило припадницима Националне Гарде Охаја и Војске Србије да, заједничким снагама, отпочну са радовима на фасадама. Укупна вредност изведених радова је 385 хиљада долара.

 Гости из САД су имали прилику и да се упознају са знаменитостима ових крајева Србије, а у слободно време припадници Војске Србије и Националне Гарде Охаја организовали су спортске сусрете.

 
Email