Вести
09.07.2012

Курс за официре логистичких специјалности


У оквиру билатералне сарадње оружаних снага Италије и Војске Србије, данас је у  Центру за обуку логистике у Крушевцу почео курс „LOGREP Basic“.

Курс за официре логистичких специјалностиНаставу на петодневном курсу изводе потпуковник Ђузепе Продомо и мајор Алесандро Цецере, инструктори мобилног тима НАТО алијансе из Латине у Италији, а полазници курса су официри  логистичких специјалности, техничке и интендантске службе, из састава Војске Србије.

У току курса полазници ће се упознати са могућностима и начином коришћења модула софтверског пакета LOGREP/LOGFAS који је намењен за извештавање по логистици у здруженим, оперативним и националним командама и начином подршке снагама у мултинационалним операцијама.

На крају курса планирана је практична презентација могућности логистичког пакета програма LOGFAS (ADAMS и LOGREP) члановима колегијума начелника Управе за логистику Генералштаба Војске Србије и начелницима одељења и одсека по функцијама.

Отварању курса присуствовали су потпуковник Зоран Јанићијевић из Управе за логистику Генералштаба и потпуковник Зоран Вуковић из Центра за обуку логистике.

Email