Вести | Спорт у Војсци
26.09.2014

Спортско такмичење у радио-оријентирингу Куп „Радован Медић“


У касарни „Радован Медић“ у Батајници данас је организовано спортско такмичење у радио-оријентирингу Куп „Радован Медић“, на коме учествује 10 екипа које сачињавају припадници 224. центра за електронска дејства, 204. ваздухопловне бригаде, Бригаде везе, Специјалне антитерористичке јединице МУП-а и радио-клубова Савеза радио-аматера Србије.

Отварајући такмичење, командант 224. центра за електронска дејства пуковник Бранислав Љушић, подсетио је на традицију овог такмичења, наглашавајући да је Куп установљен у знак сећања на погинулог припадника јединице током бомбардовања наше земље 1999. године.

— Данашње надметање је спој посла који волимо и спорта, без кога нема здравог живота. Желим да такмичењем влада спортски дух — поручио је пуковник Љушић.

Куп је прерастао у традицију којом се чува успомена на заставника Радована Медића, који је 1999. године у Сомбору положио свој живот на бранику отаџбине, а постхумно је одликован Орденом за заслуге у областима безбедности и одбране. Касарна је, на иницијативу припадника јединице понела његово име, а у марту је откривена и спомен-биста заставника Медића.

Email