Вести
06.05.2010

Јутрањи програм ТВ “Пинк” посвећен Дану Гарде


Јутарњи програм ТВ “Пинк”, “Добро јутро, Јована и Срђан”, данас је емитован први пут ван студија, и то из Велике ратне сале старог Генералштаба.

Повод за овакав начин емитовања емисије је обележавање 180 година постојања Гарде, једне од јединица у Војсци Србије са најдужом традицијом.

Као и сваког јутра, домаћини су били Јована Јанковић и Срђан Предојевић, а гостовали су министар одбране Драган Шутановац, начелник ВМА генерал-мајор др Миодраг Јевтић, командант Гарде бригадни генерал Горан Радовановић, заменик начелника Војне академије пуковник Бранко Бошковић, кадеткиње и кадет Војне академије и аутори нове емисије о војсци “Штит”, која ће ускоро почети да се емитује на ТВ Пинк, Дејан Јеловац и Горан Марковић.

У емисији је наступио Уметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички”, под диригентском палицом мајора Игора Митровића и Војкана Борисављевића, глумица Мина Лазаревић, Иван Милинковић из групе “Легенде”, Гоца Тржан, Јелена Јовичић, Кристина Савић и Анђела Тасић, ученица трећег разреда основне и другог разреда ниже музичке школе «Ватрослав Лисински», која је веома успешно наступила на концерту "Наша деца" који је у фебруару организовало Министарство одбране.

Централна свечаност поводом обележавања Дана Гарде одржава се данас од 12 часова у центру Пожаревца. 

Email