Вести
20.07.2011

Бојна гађања „огњевима“


На Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“, припадници 24. дивизиона самоходних вишецевних лансера ракета (24. дСВЛР) Друге бригаде Копнене војске, данас су извели бојна гађања из самоходних вишецевних лансера ракета 128мм М77 „огањ“.

Тактичком вежбом на тему „Батерија у подршци оклопним јединицама у одбрани“, у оквиру које су изведена гађања, руководио је командант 24. дСВЛР потпуковник Александар Васиљевић.

Резултати гађања, које представља круну изведене обуке, показали су висок ниво ватрене оспособљености и спремност јединице за извршавање наменских  задатака.

Поручник Дејан Филиповић, који је био у улози контролног старешине на ватреном положају, истакао је да су припадници дивизиона показали висок степен обучености за извршавање свих тактичких радњи и задатака у припреми и реализацији тактичке вежбе, и похвалио недавно примљене професионалне војнике који први пут учествују на вежби овог типа.

Вежбовним активностима и бојним гађањем присуствовали су помоћник команданта Копнене војске за подршку пуковник Стојан Милановић и начелник штаба Друге бригаде пуковник Слободан Стопа.

Погледајте фотогалерију!

Email