Вести | Цивилно-војна сарадња
11.04.2012

Речна флотила у акцији „Војни лекар на селу“


ФОТОГАЛЕРИЈА

Речна флотила у акцији „Војни лекар на селу“Ангажовањем Одељења за здравствену заштиту 1. понтонирског батаљона из Шапца, Речна флотила укључила се, први пут, у већ традиционалну акцију „Војни лекар на селу“.

Током два дана санитетски тим на челу с капетаном Ољом Безбрадицом, лекаром опште праксе, прегледао је више од 160 мештана села Нештин и Крнуле. Прегледи су обухватили лабораторијску анализу крви, ЕКГ, мерење крвног притиска и консултације.

Житељи Нештина и Крнула од раног преподнева долазили су на преглед код војног лекара пешке, бициклима, па и тракторима.

Речна флотила у акцији „Војни лекар на селу“Мајор Владимир Максић, начелник Групе за цивилно-војну сарадњу у команди Флотиле искористио је акцију и за промовисање Војске Србије, па је том приликом договорена посета ђака из основних школа у Нештину и Крнулама новосадској касарни „Александар Берић“, бродовима и припадницима Речне флотиле.

Одељење за здравствену заштиту у селу Крнуле обишли су генерал-мајор Милан Мојсиловић, командант Копнене војске, и пуковник Андрија Андрић, командант Речне флотиле.

Припадници Речне флотиле уручили су месним заједницама Нештин и Крнуле по један апарат за мерење нивоа шећера у крви. Апарате је, у оквиру акције „Војни лекар на селу“, донирао Институт за јавно здравље Војводине.

Email