Вести
08.10.2008

ОТВОРЕНИ ДАН У КАСАРНИ „СТЕФАН НЕМАЊА“ У РАШКОЈ


Акција „Отворени дан“ данас је изведена у Рашкој. Припадници 21. пешадијског батаљона Друге бригаде Копнене војске у склопу акције организовали су тактичко-технички збор, приказ садржаја борбене обуке и спортске сусрете.

Више од хиљаду грађана Рашке, у првом реду ученика основних и средњих школа, са занимањем је пропратило савлађивање пешадијских препрека, кретање извиђача на бојишту, развијање стрељачког вода, поседање ватрених положаја и кратку показну вежбу на тему „Одбијање напада на моторизовану патролу“. У свом обраћању присутнима командант батаљона потпуковник Мирослав Стефановић изразио је задовољство због великог броја посетилаца. . Међу бројним гостима акције били су и представници локалне самоуправе из Рашке, СПЦ и директори школа. Велики број навијача окупио се на фудбалској утакмици између ветерана ФК „Рашка“ и припадника гарнизона, док су своје тачке у програму акције Отворени дан имали и плесна група „Флеш“ из Рашке и клуб реалног аикида „Валтер“ из Новог Пазара.

Следећа акција „Отворени дан" планирана је у суботу 11. октобра, са почетком у 09.00 часова, у гарнизонима Ваљево и Зајечар.

Email