Вести
15.10.2008

МАГАЗИН ОДБРАНА У БРОЈУ 74 ОД 15. ОКТОБРА ДОНОСИ


Министар одбране Драган Шутановац уручио је кључеве за још 26 војних станова на Бежанијској коси. Осамдесет станова на тој локацији биће спремно за поделу до краја године, а у 2009. очекује се завршетак око 400 војних станова у више гарнизона у Србији.

Завршетком првог курса за усавршавање главних подофицира у Војсци Србије окончана је уводна фаза у стварању подофицирског кора, једног од најважнијих предуслова у професионализацији Војске.

Припадници Четврте бригаде из Врања спровели су још једну акцију пружања медицинске и друге помоћи мештанима села у Копненој зони безбедности.

Акција „Отворени дан” у касарнама Војске Србије настављена је и ове јесени. Интересовање за живот и рада припадника Војске допуњено је пријавама младих људи на расписане конкурсе за војничка занимања.

На просторима бивше Југославије, у ратном вихору нестало је чак 34.000 људи. Половина је нађена, идентификована су њихова тела и предата породицама. Мукотрпан процес трагања наставља се уз помоћ Међународног комитета Црвеног крста и великих напора Комисије за нестала лица Владе Републике Србије.

У овом броју и редовни прилог АРСЕНАЛ број 22 о савременом наоружању и Војнотехничком институту који ове године обележава 60 година постојања и рада.

ОДБРАНУ можете купити на киосцима ШТАМПЕ и ФУТУРЕ ПЛУС и у војној књижари у Васиној улици 22 у Београду по цени од 100 динара.

Email