Вести
06.05.2011

Ватрогасна вежба „Угашени пламен 2011“


У оквиру припрема за предстојећи летњи период, који са собом носи и повећан ризик од настанка пожара, јуче је у сремскомитровачкој касарни „Бошко Палковљевић – Пинки“, за припаднике гарнизона, изведена показна вежба у гашењу пожара – „Угашени пламен 2011“.

Вежбу, којом је руководио потпуковник Драган Башић, извело је ватрогасно одељење 15. тенковског батаљона у садејству с ватрогасно-спасилачком јединицом Сектора за ванредне ситуације МУП из Сремске Митровице.

Кроз неколико секвенци ефектно су приказани: употреба формацијских средстава, гашење пожара на војним стамбеним зградама и спасавање и евакуација угрожених, гашење пожара у складиштима убојних средстава и станицама за снабдевање погонским горивом.

У гашењу пожара, спасавању и евакуацији угрожених по први пут се, у улози ватрогасца, нашла и професионални војник Сандра Банда из сремачког места Лаћарак, која се тек однедавно, након завршене опште обуке у Сомбору, запослила у 1. бригади Копнене војске.

Планирано је да се вежбе са истом тематиком изведу и у осталим јединицама 1. бригаде, у гарнизонима Нови Сад и Бачка Топола.

 

 

Email