Вести
01.10.2010

СТРАНИ ВОЈНИ ИЗАСЛАНИЦИ ПОСЕТИЛИ РЕЧНУ ФЛОТИЛУ


Страни војни изасланици акредитовани у Републици Србији, предвођени председником Асоцијације војних изасланика пуковником Бјорном Торстенсоном, изаслаником одбране Краљевине Шведске и доајеном војног кора потпуковником Габором Макачем, изаслаником одбране Републике Мађарске, посетили су Речну флотилу у Новом Саду.

Командант Речне флотиле, капетан бојног брода Небојша Јоксимовић, упознао је војне изасланике са наменом и задацима јединице, након чега су гости обишли Спомен собу Речне флотиле и упознали се са традицијама ове јединице.

„У име наше Асоцијације захваљујем се на гостопримству, уз жељу да и даље пловите пловним путевима“, записао је у књигу утисака потпуковник Макач.

У касарни „Александар Берић” приређен је и приказ наоружања и опреме којима располаже јединица. Са палубе брода “Шабац” војни изасланици су, на 63. узводном пловном километру Дунава, посматрали и практичан приказ оспособљености припадника Речне флотиле у извршавању задатака из све три мисије Војске Србије. За ту прилику ангажовани су речни рониоци, десантно јуришни чамаци, речни миноловци и понтонирске јединице.

 
Email