Вести
20.03.2012

Почео курс за прве подофицире


Почео курс за прве подофициреКурс за прве подофицире у организацији Команде за обуку почео је јуче у Центру за обуку и усавршавање подофицира у панчевачкој касарни „Стевица Јовановић“. У наредних пет недеља 24 полазника курса проћи ће неопходну обуку како би се у потпуности оспособили за дужности првог подофицира.

Начелник одељења за обуку у Команди за обуку пуковник Жељко Чобић пожелео је свим кандидатима успех у обуци подсећајући да су их њихове претпостављене команде препознале као лидере, а да је на њима да то поверење оправдају.

Будуће прве подофицире поздравио је и командант Центра за обуку и усавршавање подофицира потпуковник Милован Васић истакавши да је циљ курса да се кроз обнављање усвојених знања и вештина, али и стицање нових, старешине обуче за рад са садашњим и будућим генерацијама професионалних војника и младих подофицира.

Курс, који траје пет недеља и обухвата пет предметних целина, у потпуности се реализује у Панчеву, након чега се кандидати оцењују, добијају сертификате и упућују у своје јединице на дужност првог подофицира.

Email