Вести
19.12.2011

Примопредаја дужности команданта Команде за обуку


Генерал-потпуковник Александар Живковић предао је данас у Дому Гарде у Београду дужност команданта Команде за обуку досадашњем заменику бригадном генералу Горану Радовановићу.

Церемонији су присуствовали начелник Генералштаба генерал Милоје Милетић, његов наследник на тој дужности генерал-потпуковник Љубиша Диковић, заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Милан Бјелица, командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић и командант Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Ранко Живак.

Генерал Александар Живковић је указом председника Републике Србије постављен за директора Инспектората одбране Министарства одбране.

Генерал Милетић истакао је да је бригадни генерал Радовановић официр са богатом каријером, али да ће му посао бити изузетно тежак због тога што наслеђује врсног команданта какав је Александар Живковић који је поставио високе критеријуме.
 
- Да бисте наставили истим стопама биће Вам неопходно много залагања и труда и квалитетног тимског рада. Не сумњам да ће тако и бити, нагласио је генерал Милетић.

Генерал Радовановић захвалио је на указаном поверењу и истакао да му је част да преузме ту обавезу и одговорност.

- Команда за обуку била је важан фактор стабилности система одбране и Војске Србије због тога што је генерал Живковић изградио препознатљив однос према извршавању задатака. Припадници ове команде, укључујући и мене, имају знања, воље и енергије за испуњење предстојећих обавеза, рекао је генерал Радовановић.

Бригадни генерал Горан Радовановић рођен је 14. октобра 1962. у Зајечару. Војну академију, смер артиљеријско-ракетне јединице ПВО, завршио је 1984. године. Магистар војних наука је од 1998, а Генералштабно усавршавање завршио је 2001. године. Командант Гарде био је од новембра 2006. до фебруара ове године, када је преузео дужност заменика команданта Команде за обуку.

Email