Вести
19.10.2011

Данска донација за службу трагања и спасавања


Aмбасадорка Краљевине Данске Мете Кјуел Нилсен и командант Ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Ранко Живак потписали су данас Протокол о донацији између министарстава одбране Краљевине Данске и Републике Србије. Ова донација намењена је опремању просторије за боравак посада хеликотера које се на аеродрому Батајница налазе на сталном дежурству у систему трагања и спасавања.

Данашња донација наставак је подршке Краљевине Данске развоју службе трагања и спасавања у Републици Србији и допринос изградњи капацитета Ваздухопловства и ПВО.

Генерал Живак захвалио се амбасадорки на указаној подршци, која само у донацијама намењеним српском војном ваздухопловству превазилази суму од 700.000 евра. Он је посебно истакао значај обуке и размене искустава са Данском током изградње службе трагања и спасавања.

Амбасадорка Нилсен изразила је, том приликом, задовољство нивоом сарадње два ваздухопловства и истакла да ће данска страна и у наредном периоду наставити са подршком пројектима сарадње у обостраном интересу.

Email