Вести
25.05.2011

Обука с бојним гађањем јединица Треће бригаде


На Интервидовском полигону „Пасуљанске ливаде“ у току је обука у теренским условима јединица Треће бригаде Копнене војске.

Више од 400 професионалних припадника Треће бригаде реализује 76 тактиких вежби с бојним гађањем на нивоу одељења, вода и чете, а до сада су остварени врло добри и одлични резултати.

Припадници јединице, којом командује пуковник Желимир Глишовић, обуку изводе у тешким временским условима. То, с једне стране, усложњава рад на терену, али, с друге стране, омогућава праву проверу обучености у реалним околностима.

Вежбовним активностима, које се одржавају од 22. до 27. маја, на терену руководе начелник штаба Треће бригаде, потпуковник Зоран Насковић, командант 31. пешадијског батаљона, потпуковник Зоран Ђорђевић, и командант 37. механизованог батаљона, мајор Љупче Вилимоновић.

„Важно је нагласити да смо на терену реализовали интегрисану обуку чете декларисане за учешће у мултинационалним операцијама и механизоване чете - рекао је потпуковник Насковић - што је значајно и због садејства пешадије, механизованих јединица, инжињерије и логистике“.


 

 

Email