Вести | Спорт у Војсци
23.05.2011

Отворено спортско првенство Копнене војске


Четврто спортско првенство Копнене војске, које се одржава од 23. до 26. маја, отворено је јуче у бази „Југ“. Свечаном отварању присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Љубиша Диковић, команданти бригада и самосталних батаљона Копнене војске, начелник Пчињског округа Будимир Михајловић, представници локалне самоуправе из Врања и Бујановца, МУП-а, борачких удружења, спортских савеза и клубова, велики број омладинаца и други гости.

Отварајући спортско првенство, генерал Диковић пожелео је добродошлицу такмичарима, који ће наредних дана показати способност и умеће у свим спортским дисциплинама.

„Масовност је основна вредност спортских такмичења у Копненој војсци - рекао је генерал Диковић - где свако може исказати себе и потврдити спортске квалитете. Позивам Врањанце, Бујановчане и Лесковчане да прате војно спортско такмичење, што ће представљати још једну потврду нераскидиве везе Војске и народа“.

Ове године домаћин спортског првенства Копнене војске је Четврта бригада Копнене војске, чији је командант бригадни генерал Милосав Симовић подвукао да ће припадници Четврте бригаде учинити све да буду добри домаћини и достојно представе Бригаду, Бујановац, Врање и Пчињски округ, док је такмичарима пожелео да спортско првенство протекне у фер и достојанственој борби.

Такмичења ће се одржати у спортским објектима и стрелиштима Војске Србије, спортској хали „Врање“, Дому ученика основних и средњих школа у Врању, Спортско-рекреативном центру „Дубочица“ у Лесковцу и на стазама за оријентиринг у Нишу и Параћину.

На Четвртом спортском првенству Копнене војске, учествује преко 500 такмичара - припадника Копнене војске разврстаних у 6 екипа (НОВИ САД, КРАЉЕВО, НИШ-1, НИШ-2, ПАНЧЕВО и ВРАЊЕ). Екипе ће се такмичити у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу, атлетици, џудоу, одбојци и футсалу.

Након завршетка спортског првенства од најбољих такмичара биће формирана екипа које ће представљати Копнену војску на предстојећем првенству Војске Србије.

 

 

Email